lördag 28 februari 2009

Statistik, idrottspolitik och flygplanstoaletter

Siffrorna i statistiken är fortfarande på väg åt rätt håll enligt Synovates februarimätning som publicerades i DN idag.
– Trenden med minskande avstånd mellan blocken har varit tydlig i flera månader. Skillnaden är nu nere på en nivå där den inte ens är statistiskt säkerställd, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring, som redan tidigare förutspått ett politiskt jämnt läge före sommaren.
Framförallt är det moderaterna som ökat, men fp har också gått framåt sedan senaste mätningen. Från 5,9 i januari till 7,1 i februarimätningen.

Igår presenterades
idrottspropositionen som bland annat innebär att statens stöd till idrottsföreningarna i landet inte längre ska vara beroende av Svenska Spels vinster utan vara ett stabilt stöd som kommer direkt ur statskassan. Bra för idrotten som får ett stabilt och förutsägbart statligt stöd. Bland annat finns skrivningar om barns rättigheter och om utveckling av idrottares internationella konkurrenskraft som statens stöd ska kunna gå till. Även ambitioner om att locka fler internationella idrottsevenemang till Sverige finns med.

Igår presenterade annars Ryanair en ny idé för att kunna hålla priserna på själva flygresorna nere. Resenärerna ska bli tvungna att betala för att använda toaletterna på planen genom myntinkast på dörrarna. Bland de galnare idéerna hittills. Hur gärna vill man befinna sig i ett läge där man är instängd på liten yta, utan möjlighet att gå någon annanstans vara i akut behov av toalettbesök och sakna kontanter till myntinkastet? Eller vad händer om man råkat dra på sig en orolig mage under sin semester och behöver gå ofta? Jag förstår också att Ryanairs lägre priser måste betala sig någonstans och har därför inga problem med att den bemannade incheckningen försvinner, men att ta betalt för toalettbesöken känns som ett steg för långt.

Tänkte nu bege mig ut och titta på bokrean. Återkommer med vad jag eventuellt kan tänkas hitta där. Ikväll är det ju annars dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar