torsdag 7 maj 2009

Bokpaket och lite mer sexköpsdebatt

Idag fick jag hem båda bokpaketen jag beställde förra veckan så nu har jag massor av spännande saker att läsa som väntar på mig. Med tanke på vilken uppståndelse det blivit kring sexköplagen* så känns det ganska rimligt att det första jag läser ur paketen blir Petra Östergrens Porr, horor och feminister.

Annars är Sarah Wendell och Candy Tans Beyond Heaving Bosoms definitivt läsning jag ser fram emot. En seriös analys av romancelitteratur där baksidestexten bland annat utlovar diskussion av:
- The heroine's irresistible Magic Hoo Hoo and the hero's untameable Wang of Mighty Lovin'

- Sexual trends. Simultaneous orgasms. Hymens. And is anal really the new oral?

- Romance novel cover requirements: man titty, camel toe, flowers, long hair, animals, and the O-face

- Are romance novels really candy-coated porn or vehicles by which we understand our sexual and gender politics?


Och det är såklart också litteratur ur genren som finns med i bokpaketen. Framförallt kännde jag att det var dags att se vad som egentligen är grejen med hela cowboy-vurmen i mycket romancelitteratur. Helt slumpmässigt blev det Lorelei James Long Hard Ride som får stå för min introduktion till konceptet. Jag väntar mig någon slags hyllning till manlighetsideal i stil med Zeb och Luke Macahan i den gamla klassiska tv-serien, men man vet aldrig. Jag återkommer i frågan...

Övrigt innehåll i de här bokpaketen var: Bone Crossed av Patricia Briggs, Kroppsmaskinerna av Alexander Bard och Jan Söderqvist, Relentless av Lauren Dane och Klassisk feminism av Louise Persson. Sammantaget en rätt spännande blandning som jag nu omedelbart ska sluta skriva om och börja läsa av istället.


* Flera länkar till olika debattartiklar, intervjuer och radiodebatter finns i mitt blogginlägg från igår. Sedan dess har bland annat Cecilia Wikström och Alexander Bard debatterat frågan i Kvällsöppet i TV4 igår, flera nya debattartiklar har publicerats på Politikerbloggen (bl.a. av Alexander Bard och LUF-ordföranden Frida Johansson Metso) och SVT opinion (bl.a. av Mattias Ericson och Hanna Wagenius) och frågan diskuterades i Kvällspasset i P3 igårkväll. Dessutom kommer den att tas upp i kvällens Debatt i SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar