måndag 11 maj 2009

Alliansdag med Europatema

Idag genomfördes en Alliansdag i kommunen med Europa och det stundande EP-valet som tema. Deltog gjorde för folkpartiet Cecilia Wikström, för centerpartiets räkning Abir Al-Sahlani, för kristdmokraterna Ella Bohlin och för moderaterna Håkan Gilmark.

Förmiddagen tillbringade partierna var för sig med sina kandidater vilket innebar kulturaktiviteter för folkpartiet eftersom kulturen är en av Cecilia Wikströms (och Solveig Hellquists, vår riksdagsledamot från länet) hjärtefrågor. Efter lunch samlades alla på Arken för en utfrågning av kandidaterna där Sven Lindblom fungerade som samtalsledare. Den av kandidaterna som imponerade mest på mig personligen var utan tvekan Abir Al-Sahlani. Hennes konsekvent liberala och frihetliga förhållningssätt och starka engagemang för den enskilda människans rättigheter kombinerat med en ganska avslappnad stil kändes väldigt tilltalande.

Mindre imponerande var att gymnasieskolorna i kommunen inte visade det minsta intresse för aktiviteten. Förstahandsvalet av lokal hade egentligen varit på någon av skolorna, men det accepterades inte och inte ens någon av samhällsklasserna kom för att lyssna, analysera och ifrågasätta. Ganska sorgligt att man inte utnyttjar ett sånt här tillfälle att lära sig mer om och diskutera kring hur vår demokrati fungerar i praktiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar